Ергономични дивани – видове и полезни съвети

Първо, когато се колебаете между различни удобни дивани, трябва да внимавате да не избирате такива, които да са прекалено меки тъй като това може да навреди на здравето.

Също така препоръчваме и да се пазете се от твърде ниски дивани. Важно е за модерните дивани да не бъдат твърде ниски, тъй като това би довело до сгъване на коленете под 90 градуса, при сядате върху тях, а телата ни инстинктивно ще се адаптират към лошо проектираните дивани пораждайки отпускане на стойката в него.

Като седите отпуснати може да получите временно облекчение от болките в гърба, тъй като това води до отваряне на ставните пространства в там и намалява натиска върху гръбначните нерви за известно време. Но тази позиция поражда налягане на дисковете, за разлика от позата осигурена от ергономичните дивани, и с времето стените на гръбнака може да отслабнат и да причини изпъкналост в тази зона. Това би довело до натиск, упражнен върху гръбначния нерв.

Ергономичен удобен диванИма различни видове модерни дивани. Изборът е труден, не само защото трябва да го пригодите стилово с останалите мебели, но и заради по-важния елемент в него – а именно неговото удобство. Най-добрият начин да намерите подходящия за вас диван е да изпробвате различни ергономични дивани и да прецените кой е най-подходящ за вас.

Това, което е важно да се отбележи за модерните дивани и столове при ергономията в домашни условия, е че когато те са конструирани правилно, трябва да отнемат напрежението от гъба и да го разпределят към вашите бедра. Когато седите, поставяте огромно напрежение върху гърба си (може да се каже ори няколко пъти собственото тегло). Затова е важно наличието на облегалка, което спомага за разтоварването на напрежението от гърба ви, докато седите на дивана или стола, която да спомага за цялостния комфорт на тялото.

Разбира се, можете да се излежавате върху вашите ергономични дивани и да се отпуснете върху тях спокойно, тъй като това е начинът да релаксирате. Препоръчваме ви да включвайте различни позиции и да не се заседявайте твърде дълго в една и съща поза. А ако усетите, че ви се спи, най-добре е да се прехвърлите от ергономичния диван директно във вашето легло.